מהו הטיפול דיאדי?
זוהי שיטת טיפול המתבוננת ביחסים שבין ההורה וילדו. המטפל פוגש בכל שבוע את הילד עם אחד ההורים, לסירוגין. נוכחות הילד עם ההורה מפעילה את הקונפליקטים השונים הקיימים במערכת היחסים שביניהם – ומאפשרת התייחסות, הבנה, ועבודה דינמית שתפקידה לשחרר את הקשיים בתקשורת שבין הורה לילדו.
מהו הטיפול דיאדי?
זוהי שיטת טיפול המתבוננת ביחסים שבין ההורה וילדו. המטפל פוגש בכל שבוע את הילד עם אחד ההורים, לסירוגין. נוכחות הילד עם ההורה מפעילה את הקונפליקטים השונים הקיימים במערכת היחסים שביניהם – ומאפשרת התייחסות, הבנה, ועבודה דינמית שתפקידה לשחרר את הקונפליקטים (שלרוב נובעים ממניעים לא מודעים).
ההורה והילד מביאים לחדר הטיפולים את דפוסי ההתנהגות האופייניים להם מחיי היום יום דבר המאפשר למטפל להבין את הדינאמיקה המשפחתית, ולקדם את ההבנה של משתתפי הדיאדה, ובכך מאפשר בנייה משותפת של חוויות ודפוסי התנהגות חדשים.
לאילו בעיות מתאים הטיפול?
המניעה בגיל הרך הינה חיונית ביותר, ולכן ההמלצה לכל הורה אשר חושב כי ישנו קושי כלשהו בהתייחסות שלו לילדו, או בדרך בה הם פועלים ביחד, חשוב שיתייעץ בגורם מקצועי אשר יכול לתת גם "עזרה ראשונית" לפתרון הקונפליקט. כל קושי בהתנהגות הילד הבא לידי בטוי-סמפטום, בתגובה אלימה שלו, בבכי מוגבר, בהבעת תסכול, רגרסיה בעשיית הצרכים, התכנסות הילד, התעלמות מדרישות המבוגר, קשיי התנהגות בגן/בביה"ס.
חשוב שלא לחכות על להופעתו של הסימפטום על מנת לגשת לייעוץ כי הסבל הוא רב – הן לילד והן להורה וההתערבות המניעתית בגיל הרך הוא יעיל בפתרון הקשיים ובמניעת התהוות של קשיי התנהגות לאורך טווח החיים.
איך נראית פגישה טיפולית?
כמו בכל תהליך טיפולי הפגישות הראשונות הן בדרך כלל פגישות שנקראות 'אינטייק', כלומר פגישות בהן ההורים מציגים את הבעיה והמטפל מכיר את המשפחה. בטיפול הדיאדי מדובר במספר מפגשים, תלוי במורכבות הבעיה המוצגת. שתי הפגישות הראשונות הן עם שני ההורים. בפגישות האלה המטפל לומד על המשפחה ועל סיבת ההפנייה לטיפול. שתי הפגישות הבאות הם של הילד וההורה - פעם הילד עם אמו ופעם הילד עם אביו.
הורים רבים כבר נעזרו בטיפול זה והתגובה הראשונה: "כבר אין טלפונים מהגן", "פסקו הערות המורה במחברת קשר".
עידית רונן כספי
054-4907-102
מדריכת הורים, מטפלת דיאדית