האפליקציה שתחסוך לכם כסף, זמן וכאב ראש

עסקים וחברים עונים לשאלות בכל תחום

עסקים מקושרים דרך חברים ממליצים

רוצים לדעת כמה עולה תיקון מקרר? - AskIt!

לילד יש חום ואתם בעד טיפול טבעי? - AskIt!

מי מכיר טכנאי סלולרי אמין? - AskIt!

להורדת האפליקציה, לחצו כאן
טיפים בסיווג רפואה משלימה - פציעות ספורט
חפש:   
סיווג:
טקסט חופשי:

"טניס אלבו"
"טניס אלבו" מוכרת כפציעת ספורט והיא שכיחה לא רק בקרב מתאמנים,אלא גם אצל אנשים המבלים את רוב היום בישיבה מול מחשב.רבים המקרים בהם מקור הבעיה הוא בצוואר ולא באזור הכאב עצמו הנמצא סמוך למרפק.הנה דרך לאבחון עצמי:נלחץ על הנקודה ורגיש מייד כאב. יש לזכור את רמת הכאב.1. הטה אוזן ימין לכתף ימין ולחץ על הנקודה הכואבת במרפק.במידה והכאב ירד - סביר שמקור הבעיה הוא שריר בצוואר.2. הטה אוזן שמאל לכתף שמאל ולחץ על הנקודה הכואבת במרפק.במידה והכאב ירד - סביר שמקור הבעיה הוא מחוליות צוואר.מוזמנים לדבר איתי ולפתור את הכאב : 050-7450989בועז לזניק
נכתב ע"י בועז לזניק - SPORT & THERAPY ב 23 דצמבר 2018 17:38

גורמים להיחלשות המער' החיסונית שלנו והאור שבקצה המנהרה
זהו!!! החורף כבר הגיע - קור, גשם, רוח... שינויי טמפ' קיצוניים,לבוש לא מספיק מחמם כי לרגע נעים בחוץ ורגע אחרי הרוח מתגברת.... לעיתים המער' החיסונית שלנו אינה חזקה מספיק.באופן כללי, הגוף עלול להילחש בגלל האוכל שאנו אוכלים,בגלל הנוחות שאנחנו חיים בה, כי הגוף עובד פחות קשה מבעבר...בגלל זיהום האויר, חומרי הדברה, תרופות סטרואידיות, שימוש נרחב באנטיביוטיקה....גם כאשר השינה שלנו אינה טובה או כשאנחנו עובדים קשה מאד.אפילו כשאנו שרויים במצב רגשי (כגון: פרידה, גירושין, אבל, סטרס, חרדה ועוד...) הגוף שלנו נחלש.הסטרס מכלה אותנו. החיידקים הטובים נלחמים על המקום שלהם, והסטרס פשוט משמיד אותם. אז ברור לכולנו שהגוף נוטה לחלות כשהוא חלש יותר. בחורף התחלואה גדלה אף יותר בגלל שהחיידקים מתרבים בחום וביובש. מקומות סגורים (ללא אוורר) זה מקום קלאסי להידבקות במחלות.אז אם אנחנו רוצים לחזק את המער' החיסונית, לתמוך בה, ולהכין את עצמנו לחורף,רצוי שניקח תוספי תזונה יומיומיים שמותאמים לצורך שלנו: תוספים עשירים בויטמינים, בנוגדי חימצון, נוגדי דלקות, נוגדי חיידקים, וירוסים ופטריות.תוספים שהחיידקים לא יכולים להישאר עמידים בפניהם. כאלו שמשמשים כאנטיביוטיקה טבעית (שאינה מחסלת את החיידקים הטובים).לחב' FOREVER מחלקת מחקר ופיתוח מהמתקדמים בעולם,והרכיבים מעובדים בטכנולוגיה המתקדמת ביותר. מוזמנים לפנות אליי להתאמה אישית, להדרכה וליווי בשימוש במוצרי החברה. שלכם - אפרת זומר - עוצמת האלו ורה 050-8385387
נכתב ע"י אפרת זומר-עוצמת האלו ורה ב 12 דצמבר 2018 21:15

איך להיפתר מכאבים בגב וברגליים לאחר אימון?
סיימת אימון ושוב הופיעו כאבים ברגליים או בגב, שוב אותן נקודות ספציפיות מאותתות לך שהן קיימות ורוצות יחס. אחת הדרכים הפשוטות והיעילות היא שימוש בגליל פילאטיס להקלה על כאבים בשריר והארכת טווח התנועה.הנה 2 טיפים:1. לא מעט פעמים הכאבים בגפיים או בגב נוצרים בגלל נקודות כאב (טריגר פוינט) בישבן ולכן מומלץ להתחיל לגלגלעם הגליל קודם בישבן ורק אחכ על שאר השרירים.2. בכדי להגיע ולשחרר את השרירים העמוקים בישבן, מומלץ לגלגל בעזרת כדור קשיח.לחיי הבריאות שלך,בועז לזניק - sport & therapy
נכתב ע"י בועז לזניק - SPORT & THERAPY ב 26 נובמבר 2018 21:51

איך למנוע את 5 הפציעות הנפוצות מעולם הריצה
אני נתקל אצלי בקליניקה בלא מעט מטופלים מעולם הריצה עם פציעות.אז החלטתי לכתוב את 5 הפציעות השכיחות ביותר ולתת תרגיל אחד בסיסי שיכול למנוע זאת.1.כאב בחלק הפנימי של השוק -shinsplint. תרגיל: סיבוב כף הרגל פנימה כנגד גומייה.2.כאב בחלק הקדמי של הברך - runner's knee. תרגיל: סקווט.3.דלקת בגיד האכילס - achilles tendinitis. תרגיל: עלייה וירידה על קצות האצבעות.4.דלקת בכף הרגל (דורבן) - plantar fascitis. תרגיל: איסוף מגבת בעזרת אצבעות כפות הרגליים5.כאב בחלק החיצוני של הברך - itb syndrome תרגיל: בשכיבה על הצד, הרמה והורדה של הרגל העליונה.
נכתב ע"י בועז לזניק - SPORT & THERAPY ב 21 נובמבר 2018 17:26

מתיחות לפני ואחרי אימון
לא מעט מטופלים ומתאמנים שואלים אותי, האם לבצע מתיחות לפני אימון או רק לאחריו ואילו מתיחות?תשובתי היא זו:1. לפני אימון, בשלב החימום, יש לבצע מתיחות דינמיות (בתנועה) לחימום ועוררות שרירית ועצבית.2. בסוף האימון יש לבצע מתיחות סטטיות 8-15 שניות. 2-4 חזרות. לשיפור הגמישות, להארכת טווח תנועה ומניעת פציעות.
נכתב ע"י בועז לזניק - SPORT & THERAPY ב 04 נובמבר 2018 18:10

פריצת דיסק האם לנתח???
הדעה הרווחת היום שטיפול שמרני יעיל יותר מניתוח פריצת דיסק.אז לא צריך לנתח בכלל?ההמלצות הנכונות לביצוע ניתוח לפריצת דיסק הן רק אם:1. מתקיימת החמרה בחולשת שרירי הרגליים.2. מתקיימת פגיעה בשליטה על סוגרים עקב לחץ של דיסק על העצב.3. כאשר אי אפשר להוריד כאב בטיפול שמרני.
נכתב ע"י בועז לזניק - SPORT & THERAPY ב 04 נובמבר 2018 18:6

האם אני ב overtraining - אימון יתר ???
הצבנו לעצמנו מטרה. אנחנו מתאמנים מאוד קשה בשביל להשיג אותה, משנים הרגלים, משנים אורח חיים, מטפסים בסולם הכושר ואז זה קורה...אנו חשים ירידה ביכולות הגופניות, כאבי שרירים, עייפות, חוסר תאבון, מצבי רוח משתנים ועוד.לא תמיד נייחס את התסמינים הללו לאימון יתר ולפעמים אף נגביר את העומסים בתקווה שנשפר את היכולות הגופניות וש"נחזור לעצמינו". בפועל אנחנו רק מחמירים את המצב. זמן ההחלמה יהיה ארוך יותר ואנו עלולים אף לפצוע את עצמינו.להלן של 10 שאלות. אם ענית "כן" על לפחות 3 שאלות קיים הסיכוי שאתה ב overtraining. 1. האם בפעילות בקצב נשימה רגיל, אתה חש פתאום חוסר נשימה ?2. האם הגוף מרגיש כבד לאורך זמן ארוך יותר מבד"כ לאחר פעילות גופנית ?3. האם אתה חש פתאום קושי בטיפוס מדרגות ?4. האם עצם המחשבה על אימון מפחידה אותך ?5. האם יותר קשה לך מבעבר לקום מהמיטה בבוקר ?6. האם אתה חש חוסר תאבון מתמשך ?7. האם אתה חש צורך בצריכת נוזלים מוגברת ?8. האם אתה רגיש יותר להצטננות, שפעת, כאבי ראש, זיהומים ?9. האם הדופק במנוחה גבוה יותר ב 5-10 פעימות מבד"כ ?10. האם הדופק באימון גבוה יותר מבד"כ ?
נכתב ע"י בועז לזניק - SPORT & THERAPY ב 17 אוקטובר 2018 12:48

מקור הכאב שלנו
אנו סובלים מכאבים במצבים שונים, בתנוחות שונות. הנה כמה טיפים לזיהוי מקור הכאב.1. כאב המתגבר בפעילות - ממקור שרירי.2. כאב היורד בפעילות - ממקור רצועתי.3. כאב בישיבה - ממקור האגן.4. כאב בעמידה - המקור מהאגן ומטה.5. כאב השכיבה - המקור הינו חוסר יציבות בעמוד שדרה.6. כאב אחרי שינה - המקור הינו חוסר יציבות בעמוד שדרה או בעיות הורמונליות.* זוהי רק דרך אחת המכוונת אותנו למציאת שורש הבעיה ואין להסתמך עליה בלבד.יש לבצע בדיקות נוספות, מעמיקות ויסודיות יותר.
נכתב ע"י בועז לזניק - SPORT & THERAPY ב 15 אוקטובר 2018 17:9