האהבה לאמנות, חקלאות ויין, דרבנו את אביטל ניצן להפוך את התחביב שלה לעסק• הכירו את Tales & Wine , מיזם ייחודי לשיווק חווייתי של יין
עולם היין הנו בלתי נפרד מחייה של אביטל ניצן. הרבה לפני שהיין הפך לפופולארי וטרנדי, אביה המנוח נהג ללוות את הארוחות בשבתות ולכבד את האורחים הרבים שפקדו את ביתם ביינות משובחים, בשנות ה-70 בואכה תחילת שנות ה-80 .
"תמיד היה מונח על השולחן אצלנו יין מקומי איכותי, דבר לא פשוט בהתחשב בעובדה שעד תחילת שנות ה-80 כשיקב רמת הגולן נוסד, ייצרו בארץ בעיקר יינות לקידוש", אומרת אביטל ניצן. את זיכרונות הילדות המתוקים הללו הפכה ניצן לעסק כשהקימה בשנה שעברה את Tales & Wine ,עסק לשיווק יין באמצעות סדנאות, הרצאות, סיורים, מכירת סלסלות יין עם אוכל מותאם ומארזי יין מהודרים.
במשך 26 שנה עובדת ניצן כמורה לאמנות ומטפלת באמצעות אמנות, וחלק ניכר מזמנה הפנוי נוהגת היא להקדיש לתחביב היין שלה. בעקבות התייעצות שקיימה עם בנה אורי המיקסולוג, מומחה לזיקוק וערבוב משקאות, החליטה להתמקד בתחום היין ולהפוך אותו למקצוע, וכך נולד לפני כשנה Tales & Wine .
על מנת ללמוד את התחום המורכב למדי, תחילה היא יצרה קשר עם Spirit & Wine Trust Education) WSET ,(ארגון ללא מטרות רווח הפועל לפיתוח של ידע, הסמכות וקורסים בעולם היין והאלכוהול. אחרי שסיימה את הקורס במהלכו למדה על תהליכי הפקת יין, זנים חדשים, צורת הגשה ועוד, היא התחברה לקבוצות של חובבי וטועמי יין, עשתה קורס בחנות המרתף של רוזנר בכפ"ס, הרחיבה את אופקיה בסיורי וטיולי יין בארץ ובחו"ל, וכשהיא הרגישה מספיק בשלה, השיקה את Tales & Wine .
"היות ואנחנו חיים בישראל ואני מאוד מחוברת לארץ וחושבת שיין צריך להתחבר למקום, החלטתי להתמקד ביין תוצרת הארץ בלבד", מדגישה ניצן ומזכירה כי החיבור בין היין לארץ ישראל מתחיל בנח שהיה הכורם, היינן והשיכור הראשון בתנ"ך, ונמשך עד ימינו הודות לברון רוטשילד שייסד את כרמל מזרחי, ומאות היקבים המייצרים יין מרמת הגולן ועד לערבה.
"יש לנו יינות מאוד איכותיים בארץ ומאוד חשוב לי לתת עדיפות לארץ ישראל ולחקלאות המקומית. אני נגד יבוא תוצרת חקלאית ולא מוכנה לקנות למשל ביצים, פירות וירקות מיובאים".
חיפוש מהיר באינטרנט הביא אותה למסקנה שהשוק רווי בעסקים שמשווקים סלסלות פיקניק הכוללות בקבוקי יין, ולכן החליטה להעמיד את היין במרכז הסלסלות שהיא משווקת, ובהתאם לאופיו נלווים אליו מוצרי אוכל איכותיים שמבליטים את המשקה. מלבד יין, מפה, סכו"ם וכוסות זכוכית, הסלסלות הייחודיות והאטרקטיביות כוללות גבינות, לחמים משובחים, פרלינים, עוגות ודף הסבר על היין המצורף לכל סלסלה. הסלסלות מותאמות לאופי האירוע שחוגגים הלקוחות, עונות השנה וכן הלאה. "אני משתדלת שהסלסלות יהיו יוקרתיות ומקוריות, אבל שהמחיר לא יהיה גבוה מדי. בסו פו של דבר המטרה היא שאנשים ייהנו ויחוו חוויה קולינרית מרגשת ויוצאת דופן".
הפעילות של Tales & Wine שמתחילה לתפוס תאוצה, כוללת בנוסף לסלסלות, סיורים, סדנאות והרצאות המלוות בטעימת יין. נושאי ההרצאות הם: ההיסטוריה של המשקה העתיק בארץ )כאמור מתקופת התנ"ך ועד המאה ה-21 ,)הקשר ההדוק בין אמנות ויין )יצירות אמנות מהזרם האימפרסיוניסטי ועד אמנות בת זמננו במרכזן ניצבות תרבות האוכל ותרבות היין(, ויין בקולנוע- סרטי היין הבולטים ביותר ביניהם )"דרכים צדדיות", "יין, נשים וחברים" "שנה מופלאה" , "הסוד של סנטה ויטוריה" ועוד(.
"החיבור בין עובדי אדמה שמגדלים ענבים והופכים אותו ליין מאוד מרתק אותי. אנשים שמחוברים לשורשים ועובדים בעבודה פיזית, ופתאום הם צריכים לעשות משהו שונה לגמרי, משהו תעשייתי שיקלע לטעמם של אנשים אחרים. יש גם הרבה חושניות במגע עם האדמה, גם בייצור וגם ובתיאורים של היין, ואם לא די בכך שהרי שכל זה לפחות אצלי מתחבר לעולם
האמנות שגם בה יש מקום נרחב לחושניות. השילוב בין שלושת האלמנטים הללו מאוד מדבר אלי ומרגש אותי, ואני רוצה להעביר את התחושה הנפלאה הזו למי שיחווה את מה שיש לי ול-Tales & Wine להציע".
אם יש לכם בני זוג, בני משפחה ו/או אנשים שאתם ממש אוהבים ובא לכם לפנק ולרגש אותם במתנה מקורית וטעימה, שווה לכם לפנות ל-Tales & Wine . אי אפשר להישאר אדיש ושלא להתפעל מהסלסלות המרשימות והמותאמות אישית של אביטל וצוות wine & tales.